Internal Value defaultContent

Μοιραία

Ω! πόσο βάσανο μεγάλο το βάσανο είναι της ζωής! Όσο κι ο νους να τυραννιέται, άσπρην ημέρα δε θυμιέται. Ήλιε και θάλασσα γαλάζα και βάθος τ' άσωτ' ουρανού! Ω! της αβγής κροκάτη γάζα, γαρούφαλα του δειλινού, λάμπετε, σβήνετε μακριά μας, χωρίς να μπείτε στην καρδιά μας!

Η Φωτό Μου
Όνομα:
Τοποθεσία: ΣΑΛΟΝΙΚΗ, Greece

Παρασκευή, Ιουνίου 23, 2006

Η αγαπη κανει θαυματα....

















By gay paintings magazine

...Λενε πολλοί.. Η αγάπη ενοποιος δυναμη και πρωτευων συστατικο της ευτυχιας.... Η αγαπη φερνει την ισορροπια σε εναν ανθρωπο... Η αγαπη κανει εναν ανθρωπο καλοψυχο και συγκροτημενο... Γεματο, διχως απωθημενα και συμπλεγματα...
-Δηλαδη, αν ένα παιδι μεγαλωσει με δυο γονεις που του δινουν αμεριστη αγαπη και τρυφεροτητα απλώχερα, αυτο το παιδι θα ειναι ολοκληρωμενο? -Ναι! Φυσικα!, απαντουν πολλοι...
-Δυο φιλοι μου, αντρες, παντρευτηκαν την προηγουμενη εβδομαδα στην Ολλανδια. -Α... Ναι, ε? -Ναι. Μιλουσα μαζι τους μαλιστα -ειναι χρονια ζευγαρι- και μου ελεγαν πως θα ηθελαν πολυ να υιοθετησουν ενα μωρακι... -Ε, οχι και να παρουν παιδι! Αυτοι οι ομοφυλοφιλοι ντε και καλα να μας επιβληθουν! Τα παιδια δεν τα σκεφτονται? Τι τραυματα θα αποκτησουν? Τι απωθημενα θα εχουν αργοτερα?
"Η αγαπη κανει θαυματα. Η αγαπη κανει ολους τους ανθρωπους να χαμογελουν. Η αγαπη, η αγαπη, η αγαπη..." Αχ... Αγαπη...
Τι αντιφασεις κουβαλουν στην πλατη τους οι ανθρωποι... Τι ανακατοσουρα υπαρχει μεσα στο μυαλο τους... Μια συνεχης μπορα, που οταν οι εικονες οι συνηθισμενες αγγιζουν τα ματια τους, καταλαγιαζει... Μα οταν βλεπουν κατι διαφορετικο, φουντωνει, εξαπλωνεται, θολωνει τον οριζοντα...
Υιοθεσια απο ομοφυλοφιλα ζευγαρια:
Νο1: Όχι. Είναι εξ ορισμού ακατάλληλο περιβάλλον για την ανάπτυξη ενός παιδιού. Να πάρουν κατοικίδιο αφού θέλουν κάτι να φροντίζουν.
Νο2: Εκτός από τα δικά τους τα δικαιώματα, οι ομοφυλόφιλοι πρέπει να σκεφτούν και τα δικαιώματα των παιδιών... Και τα είπα όλα.
Απ: και εξεταζεται απο κοινωνικο λειτουργο, ετσι κι ενα ζευγαρι ομοφυλοφιλων, λογω της περιθωριοποιησης και του κοινωνικου ρατσισμου που υποκειταιι, πρεπει να εξεταστει απο ψυχολογο, πριν υιοθετησει ενα παιδι... Σιγουρα, ενας ομοφυλοφιλος μπορει να εχει απωθημενα η παραξενες προκαταληψεις, επειδη η κοινωνια απετυχε να τον αφομοιωσει αποδεχομενη τις ιδιαιτεροτητες του. Αυτο δε σημαινει ομως πως πρεπει να αποκλεισουμε το ενδεχομενο αυτος ο ανθρωπος να ειναι μια χαρα ισορροπημενος και σε θεση να μεγαλωσει ενα ετεροφυλοφιλο παιδι. Ισα ισα, με προυποθεσεις, μπορει να μεγαλωσει ενα παιδι σωστα και χωρις προκαταληψεις.... Σε αντιθεση με γονιους που ειναι ετεροφυλοφιλοι και μεγαλωνουν παιδια που αποκτουν ψυχολογικα προβληματα λογω των γονιων τους. Ας μην ξεχναμε οτι ενα παιδι ειναι τοσο αγνο που μεσα σε ενα περιβαλλον με γονεις που του δινουν κριτηρια σωστα, μπορει να εκφρασει συναισθηματα που νιωθει πραγματικα, και οχι αντιδρασης. Και μη μου πειτε οτι δεν ειναι σωστο κριτηριο να εχει ενα παιδι γονεις ομοφυλοφιλους, γιατι απλα αν δειξουν οι γονεις στο παιδι οτι ετυχε οι γονεις του να ειναι ομοφυλοφιλοι και οτι δεν ειναι απαραιτητο αλλα ουτε και επιλογη, αλλα αναγκαστικο γεγονος στη ζωη τους το οποιο δεν πρεπει να τους καθιστα υποδεαιστερους, τοτε το παιδι μια χαρα συνειδητοποιημενο θα ειναι. Και τελικα, ποιος ειναι αυτος που εχει το δικαιωμα να στερησει απο εναν ανθρωπο τη μητροτητα η την πατροτητα?

Νο3: a re ren pate kala... dld ti patrika enstikta 8a exei ena paidi megalomeno apo ena afysiko zevgari?? den ftaine ta paidia se tpt na vlepoun \\\"ton\\\" mama kai \\\"ton\\\" mpampa aggalitsa sto krevati... tote dld poies oi pi8anothtes tou paidiou na einai aiterofylo?? exei gemisei o kosmo toioutous me \\\"dikaiomata\\\" skata pane oi kairoi 8eloun ta ******* kai mhtrothta??? eleos...

Απ: Επειδη μιλας για φυση, σου λεω πως αυτη η ιδια φυση που εκανε εναν ανθρωπο ετεροφυλοφυλο, εκανε εναν αλλον ομοφυλοφιλο. Η φυση ειναι η ιδια. Δεν ειναι ο ετεροφυλοφιλος φυση και ο ομοφυλοφιλος παραφυση η αφυσικος, οπως τον χαρακτηριζεις.
Επισης, οπως ανεφερα αλλα μαλλον δεν εδωσες σημασια, η ομοφυλοφιλια δεν ειναι επιλογη. Αυτο σημαινει οτι αν ενα παιδι εχει ομοφυλοφιλικα προτυπα, ειτε λογω γονεων ειτε λογω εξωοικογενειακων ερεθισματων - ΜΜΕ, ευρυτερο κοινωνικο περιβαλλον -, δε θα γινει ομοφυλοφιλος,αν δεν ειναι. Θα υποκριθει ισως οτι ειναι σε μια δυσκολη στιγμη της ζωης του, αν οι γονεις του, ακομα και οι σωστοι ετεροφυλοφιλοι που ξερουν να μεγαλωνουν σωστα τα παιδια τους, δε φροντισαν να δωσουν στο παιδι τους αγαπη και να το βοηθησουν να γινει ενας ολοκληρωμενος χαρακτηρας και ανθρωπος, ωστε να μην εχει κενα και ψυχολογικα προβληματα, ωστει να αντιδρα αλλοπροσαλλα απο αυτο που ειναι. Και οταν συμβαινει κατι τετοιο, παντα φταιει η κοινωνια η οι ********, οπως τους χαρακτηρισες, που ζητανε να ζουν ελευθερα, οπως τους πρεπει, και ποτε δε φταινε οι αποτυχημενοι γονεις.
Γιατι σε μια ρατσιστικη κοινωνια, ποτε δε φταιει ο κοινωνικα αποδεκτος, παντα φταει ο κοινωνικα απορριπτεος.

Νο4: Sth shmerinh koinwnia 8a htan problhmatiko gia ena paidi na megalwnei se mia oikogeneia pou anairei kapoies basikes arxes tou oikogeneiakou biou kai erxetai se anti8esh me eurews paradektes arxes ths koinwnias. Auto den shmainei oti den exoun dikaiwmata oloi oi an8rwpoi ane3arthtou fulou, fulhs, se3oualikothtas klp. Wstoso sthn prokeimenh periptwsh den 3eroume ti epiptwseis mporei na exei ston psuxismo enos paidiou h sugkekrimenh katastash. Kai auto oxi giati 8a blepei duo antres h duo gunaikes na filiountai alla giati 8a exei na antimetwpisei ola ta arnhtika sxolia ths koinwnias kai twn sunomhlikwn tou.To paidi 8a ginei o ousiastikos apodekths ka8ws oi goneis 8a exoun apodektei thn koinwnikh auth pragmatikothta.
Νο4: (Το καλυτερο, δωσετε προσοχη!!!) ΝΑ ΜΑΣΤΕ ΠΑΛΙ.Η ΝΕΑ ΕΠΟΧΗ ΣΤΟ ΜΕΓΑΛΕΙΟ ΤΗΣ ΜΕ ΜΟΙΡΑΙΕΣ ΚΑΙ ΑΜΟΙΡΕΣ.
ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΤΟΥΡΚΙΚΗ ΠΡΟΠΑΓΑΝΔΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΥΠΡΟ ΑΝΟΙΓΟΥΜΕ ΑΛΛΟ ΘΕΜΑ:ΟΜΟΦΥΛΟΦΥΛΟΙ ΚΑΙ ΥΙΟΘΕΣΙΑ.
Η ΝΕΑ ΕΠΟΧΗ (ΑΡΑΓΕ ΕΧΕΤΕ ΚΑΤΑΛΑΒΕΙ ΤΙ ΕΙΝΑ ΚΑΙ ΑΠΟ ΠΟΥ ΕΡΧΕΤΑΙ?) ΠΡΟΣΠΑΘΕΙ ΠΑΣΗ ΔΥΝΑΜΕΙ ΝΑ ΑΝΑΤΡΕΨΕΙ ΤΗΝ ΚΟΙΝΗ ΛΟΓΙΚΗ ΜΕ ΤΟ ΘΕΛΩ.
ΦΤΑΣΑΜΕ Η ΠΛΕΙΟΨΗΦΙΑ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΝΑ ΕΙΜΑΣΤΕ ΜΕΙΟΨΗΦΙΑ ΣΤΟ ΣΠΙΤΙ ΜΑΣ.
ΦΤΑΣΑΜΕ ΝΑ ΠΡΟΣΤΑΤΕΥΟΥΝ ΟΛΑ ΤΑ ΜΜΕ ΤΙΣ ΜΕΙΟΨΗΦΙΕΣ ΚΑΙ ΤΙΣ ΙΔΙΑΙΤΕΡΟΤΗΤΕΣ ΚΑΙ ΕΜΕΙΣ ΠΟΥ ΠΛΗΡΩΝΟΥΜΕ ΟΛΟΥΣ ΑΥΤΟΥΣ ΝΑ ΜΗΝ ΥΠΑΡΧΟΥΜΕ.
ΓΙΑΤΙ ΚΑΝΕΙΣ ΔΕΝ ΠΡΟΒΑΛΛΕΙ ΤΙΣ ΑΠΟΨΕΙΣ ΜΑΣ.
ΚΑΛΟ ΤΟ ΜΑΤΡΙΞ ΠΟΥ ΖΟΥΜΕ.
ΟΛΑ ΤΑ ΕΧΟΥΝ ΟΙ ΟΜΟΦΥΛΟΦΥΛΟΙ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΤΟΥΣ ΕΛΕΙΠΑΝ??
ΔΗΛ.ΣΕ ΛΙΓΟ ΟΠΩΣ ΠΑΕΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΓΙΝΟΥΜΕ ΟΛΟΙ ΟΜΟΦΥΛΟΦΥΛΟΙ.ΚΑΙ ΠΟΙΟΣ ΘΑ ΓΕΝΝΑΕΙ??
ΟΙ ΓΑΤΕΣ ΦΑΙΝΕΤΑΙ.
ΖΗΤΩ Η ΝΕΑ ΕΠΟΧΗ:ΜΙΑ ΘΡΗΣΚΕΙΑ ΕΝΑ ΚΡΑΤΟΣ ΕΝΑΣ ΛΑΟΣ.
ΜΗΠΩΣ ΘΥΜΙΖΕΙ ΚΑΤΙ ΑΥΤΟ:ΧΙΤΛΕΡ,ΚΕΜΑΛΙΣΤΕΣ ΚΛΠ??
ΟΣΟΙ ΑΚΟΛΟΥΘΟΥΝ ΠΡΟΤΥΠΑ ΧΑΣΑΝΕ ΤΑ ΠΡΟΤΥΠΑ ΔΕΝ ΒΟΛΕΥΟΥΝ ΤΟΥΣ ΝΕΟΕΠΟΧΙΤΕΣ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΦΤΙΑΞΟΥΝ ΑΛΛΑ ΣΤΑ ΜΕΤΡΑ ΤΟΥΣ ΓΙΑΤΙ ΜΕ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΟΙ ΛΑΟΙ ΔΕΝ ΥΠΟΤΑΣΣΟΝΤΑΙ.
ΚΑΤΑΝΟΗΣΤΕ ΤΙ ΜΑΣ ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ ΣΑ ΛΑΟΣ ΚΑΙ ΑΝΤΙΣΤΑΘΕΙΤΕ.

Νο5: Άλλη μία αντίφαση της παρανοϊκής κοινωνίας μας και της τρικυμίας εν κρανίω των «προοδευτικών».

Απ: Επειδη η κοινωνια μας ειναι ρατσιστικη, τα συνομιλικα κοροιδευουν ενα παιδακι ακομα και οταν οι γονες του ειναι παχυσαρκοι. Γνωριζω παιδακι που εχει γονεις που ειναι πανω απο 120 κιλα και οι δυο και δεχεται απιστευτα σχολια που το πληγωνουν. Μηπως να απαγορευσουμε στους παχυσαρκους να κανουν παιδια?
Δεν μπορουμε να κραταμε την κοινωνια στασιμη και οπισθοδρομικη με το φοβο πως καποιοι θα πληγωθουν. Χωρις ριζοσπαστικες αλλαγες, ποτε δεν αλλαξε μια κοινωνια, ποτε δεν εξελιχθηκε.
Και δε λεω να θυσιασουμε στο βωμο της αλλαγης και της εξελιξης παιδακια. Ο τροπος που θα το χειριστουμε, ειναι δικη μας ευθυνη και ΥΠΟΧΡΕΩΣΗ.

Εγω η μοιραια και αμοιρη ταυτοχρονως, η τρικυμιωδως προοδευτικη, σας παραθεσα εναν διαλογο που πραγματοποιησα σε τουτο τον ηλεκτρονικο μας κοσμο. Ο νοων νοειτω...

1 Comments:

Blogger tomorrow's patries said...

στο παλιό μου δωμάτιο...
είχα χρόνια να ψαξω τα συρτάρια, την μεγάλη καφέ ντουλάπα, τα σκονισμένα βιβλία...

μέσα στις αναμνήσεις και τις παλιές φωτογραφίες, βρήκα μία ελευθεροτυπία... πρωτοχρονιάτικη...
κιτρινισμένη...

Κατευθείαν εννοείται ξεφύλλισα ψαχνωντας τον καλό μου φίλο - τον Ναυτίλο!

μου έκανε καλή παρέα από παλιά ο κυρ. Στάθης -Μπράβο μου!

Για τα χρόνια πολλά ... νομίζω ότι είναι η πιο κατάλληλη στιγμή - η στιγμή της ενηλικίωσης να σου το δώσω να το διαβάσεις ....

εξαιρειτκά αφιερωμένο...

«άλλοι αρέσκονται στους απολογισμούς κι άλλοι αποφεύγουν τις απολογίες, πάντως

όλη η πόλη στην Αγορά και τους Ναούς λαμπρή τη περιβολή κι εν μέγα στολισμώ κινείται. Εσύ παιδί μου

να προσέχεις και να αποστρέφεσαι αυτούς εξ αυτών που περπατάνε σαν να πατάνε κάτω τον κόσμο. Αυτούς που για να πουν καλό λόγο για τον ευατόν τους βρίζουν τους άλλους. Ονόμασέ τους Ρηχούς και λόγιζέ τους ως θάνατον.

Αντιθέτως, αυτούς που τραγουδάνε τον ζεϊμπέκικο δακρυστοί, λόγιζέ τους, ότι τραγουδάνε τον παιάνα• αυτοί τιμούν τον απλό και θέλουν την ευρυχωρία απαραβίαστη.

Και μέσα στον στρατό των φίλων

φυλάξου απ' αυτόν που σε σπρώχνει προς τα δεξιά για να φυλαχθεί πίσω από την ασπίδα σου και φύλαγε αυτόν που σε τραβάει αριστερά για να σε φυλάξει με τη δική του.

Να έχεις σε υπόληψη αυτούς που πιάνουν κορόιδα οι πονηροί και οι Δυνατοί. Και να μην εισέρχεσαι στις φωτογραφίες που δεν χωράς.

Ούτις και Κανένας όταν χρειασθεί να εξορύξεις τον οφθαλμό όσων πρέπει να περιφρονείς, να καθαιρείς και να ατιμάζεις, δηλαδή εκείνων μόνον που ο Αγγελός τους δεν θα τους έδινε νερό• Αχιλλέας κι Εκτορας, όταν χρειάζεται να φέρεις τον σταυρό Του ή να δώσεις του Προμηθέα κρασάκι.

Μ' έναν λόγο, παιδί μου, μίλα με τον εαυτόν σου σαν να τραγουδάς στους θεούς...>>


χ ρ ο ν ι α π ο λ λ α



ολόκληρο μπορείς να το βρεις εδώ

Κυριακή, Ιουνίου 25, 2006 4:08:00 μ.μ.  

Δημοσίευση σχολίου

<< Home